Let's create magic

Bröllopsfotograf Stockholm

Dokumentära bilder fulla av känslor

Bröllopsfotograf i Stockholm –  och resten av världen.

Uppställda porträtt med stela leenden är inget för er – ni är kära som tusan och vill att det ska synas på era bröllopsbilder, men utan att det blir för tillgjort eller cheesy.

Jag dokumentera er bröllopsdag precis som den är. Inget lull-lull, utan mer som att kameran är en av gästerna. Ärligt, avslappnat och med en sjuhelvetes massa känslor.

bröllopsfotograf-stockholm-känslor

Minnen från en total urladdning

Efter månader (och let’s face it, ibland år) av planering kommer äntligen – ÄNTLIGEN – dagen då ni ska gifta er. Ni har valt lokal, kläder, ringar och blommor. Ja till och med gäster. Bröllopet blir, som alltid, en total urladdning av känslor. Det är liksom oundvikligt.

Men sen då? När tårtan tagit slut och gästerna gått hem, vad finns kvar? Bilderna. Japp, you heard me. Även om jag är något partisk som fotograf går det inte att komma ifrån att ens bröllopsdag är något som är värt att dokumentera. På riktigt.

När jag fotar bröllop får jag med sånt ni inte ens ser själva. Som när gästerna väntar på er innan vigseln eller era reaktioner på alla tal. För att inte glömma hur otroligt snygga ni är. Med en dokumentär och avslappnad känsla fångar jag allt på bild, så att ni kan återuppleva dagen resten av livet.

bröllopsfotograf-stockholm-toscana
bröllopsfotograf-utomlands-vietnam-strand
rosenhill-bröllopsfotograf-stockholm-natur
bröllopsfotograf-first-look-stockholm
fotograf-toscana-bordsduktning
bröllopsfotograf-stockholm-tomtebloss
bröllopsfotograf-stockholm-brudfölje
sofia-pettersson-bröllopsfotograf-stockholm

Om Sofia

BRÖLLOPSFOTOGRAF STOCKHOLM

Innan jag drar min livshistoria vill jag säga följande: vi kommer att tillbringa mycket tid ihop under dagen. Jag oh:ar och ah:ar medan ni gör er i ordning, lugnar er innan First Look och smyger med er till gömstället innan vigseln. Mest troligt försöker jag också att inte gråta ifall någon sjunger, det är min weak spot. Därför är det viktigt att ni känner er trygga med mig som fotograf, men också att ni gillar mig som person. Det blir så mycket roligare då.

Så vem tusan är jag? 

Luras inte av att jag bor i Stockholm, jag är nämligen uppväxt i Norrland och säger saker som “Schjo” och “He hit den”. Vet inte om Norrland kan ta cred för det, men jag är rätt jordnära och glad som person. 

Jag gillar att träffa nya människor och är bra på att få andra att slappna av medan jag fotograferar. Ena sekunden skojar jag med era gäster och andra sekunden märker ni mig inte alls. Jag vill att det ska kännas som att jag är en kompis med en kamera.

Vad mer? Jag har bott i Australien och Nya Zeeland, simmar varje vecka och är mamma till världens bästa lilla Mio.

Publiceringar

bröllopsfotograf-stockholm-dansgolv
bröllopsfotograf-stockholm-kyss

Nu har vi kollat igenom bilderna. Vet inte riktigt vad vi ska säga. Tack Sofia! Så glad och tacksam att vi hade just dig.

Vilka bilder det blev, hur varm, härlig och proffsig du varit genom hela processen. Hur trivsamt det var att ha dig runt oss och hur du guidade oss som någon bröllopskoordinator 2.0 innan och under bröllopet ❤️

Sofie & Christian

bröllopsfotograf-stockholm-glädje

Vi valde Sofia, dels för att vårt multinationella bröllop behövde någon som var helt bekväm med både svenska och engelska, och dels för att man inte kan gå fel med en härlig norrlänning!

Vi kunde inte ha drömt om en mer hårt arbetande, tålmodig, rutinerad och entusiastisk fotograf. Gästerna var också helt imponerade. När vi fick fotona blev vi också glatt överraskade av att Sofia lyckats fånga flera ögonblick som vi inte ens visste om – en underbar extra inblick i hur lyckad vår dag var! Tusen tack igen!

Emilia & Alex

bröllopsfotograf-stockholm-middagsbuffe
bröllopsfotograf-stockholm-bordsdukning
bröllopsfotograf-stockholm-blommor

Klickar vi lika bra som ni?

Att ni är en perfekt match är en no brainer, men hur är det med oss?

Vi passar ihop om ni:

  • Planerar ett avslappnat, men samtidigt lite högtidligt bröllop.
  • Vill ha med en fotograf större delen av dagen.
  • Väljer bilder som känns avslappnade och naturliga, framför konstlade och poserande.
  • Tycker det är viktigt att komma bra överens med fotografen. Är ni trygga speglas det i bilderna.
bröllopsfotograf-stockholm-kväll

Hur går det till?

First things first

Börja med att skicka en förfrågan längst ner på sidan, så kan jag ta reda på om ert datum är ledigt. Jag tycker om att nörda ner mig i de bröllop jag fotograferar och därför bokar jag max två till tre bröllop per månad. Så jag har tid att ge er den bästa servicen helt enkelt.

Fikadags

Om ert datum är ledigt ses vi för en fika eller hörs på Hangouts. Ni får ösa ur er alla funderingar och förväntningar. Hur fungerar First Look? Är det här med tomtebloss en bra idé? VAD gör vi om det regnar? Vi pratar igenom allt och jag berättar mer om hur jag arbetar.

Henne ska vi ha!

Sov på saken och fundera på om det känns tryggt och roligt att välja mig som er fotograf. Säger magkänslan ja? Hurra, då kör vi! Jag skickar över ett avtal och en bokningsfaktura på 25% av den totala kostnaden. När allt är påskrivet och betalt är ni officiellt bokade!

Som Jason Mraz sjöng: I'm yours

Vi blir kompisar på Facebook och jag följer er gärna på Instagram. Vill ni bolla idéer, dela er Pinterest Board eller bara kolla läget kan ni höra av er på Messenger. Easy peasy.

Parfotografering

De allra flesta är lite nervösa inför att bli fotograferade. Därför är det bra, men framförallt roligt, att ses för en parfotografering! Ni får på riktigt veta hur det är att fotograferas av mig och som en bonus lär vi känna varandra bättre. Jag lovar, det blir kul och ni kommer att bli så himla fina på bild.

Fotograferingen sker i Stockholm och tar ungefär en timme. Efteråt får ni minst 20 redigerade bilder, både högupplösta och för webb.

Detaljer och hemlisar

Någon månad innan bröllopet går vi igenom dagen över en fika eller telefon. Ofta har vi redan hunnit prata om de större besluten, som vilka timmar ni vill ha mig på plats. Istället går vi igenom schemat och ser till att allt klaffar! Ungefär en vecka innan bröllopet pratar jag även med er toastmaster. Hemlisar, ni vet.

Dagen B

Behöver jag säga mer? Det är kärlek överallt, vi skrattar, gråter och har brutalt roligt. Självklart får jag med allt på bild.

Sneak peek

Några dagar efter bröllopet får ni tjuvkika på några utvalda bilder.

Ett skepp kommer lastat

Senast åtta veckor efter bröllopet får ni alla redigerade bilder digitalt, både högupplösta och för webb.

Sist men inte minst

Ni lever lyckliga i alla era dagar och har grymt fina bröllopsbilder att titta tillbaka på 🖤

bröllopsfotograf-stockholm-kram

Sofia är inte bara en otroligt skicklig, kreativ och lekfull fotograf, som person är hon väldigt professionell och med en helt underbar personlighet! Från första stund och under hela bröllopsdagen har Sofia varit helt fantastisk.

Sofia är otroligt socialt kompetent och inte bara vi utan även våra gäster älskar hennes sprudlande glada personlighet. Hon fick såväl oss som våra gäster att känna sig avslappnade framför kameran, vi märkte inte ens av att hon tog bilder under vigseln och festen, men vilka bilder hon tog! Hon har verkligen lyckats fånga alla små viktiga stunder och ögonblick på bild, som vi är tacksamma för det!

Linnéa & Daniel

parfotografering-solnedgång-stockholm

Paket

Bröllopsfotograf Stockholm

Mitt mest sålda paket är 10 timmar, men jag kan alltid anpassa tiden efter era önskemål.

Jag fotograferar med dubbla minneskort och har två riktigt bra kameror med mig om olyckan skulle vara framme. Det går inte att göra om sin bröllopsdag så trygg utrustning är a och o.

I alla paket ingår:

  • Konsultation med er och toastmaster
  • Parfotografering i Stockholm
  • Webbgalleri med redigerade bilder
  • Cloud backup i ett år
  • Kostnader för resa och boende för fotografen i Sverige

Hör av er, det blir kul!

Låter det som att vi kan passa ihop? Tveka inta att höra av er! Jag bokar ett begränsat antal bröllop varje år och hoppas såklart att just vi ska bli en match.

Läs mer om gravidfotografering.